Microsoft 365 backup

Hvis du lagrer dokumentene dine eller e-posten din i skyen så regner du kanskje med at skyleverandøren sørger for backup av dataene dine? Så enkelt er det dessverre ikke.

Flere av de moderne skyløsningene har god versjonshistorikk, slik at du enkelt kan gå tilbake til en tidligere versjon av et dokument om du skulle komme i skade for å lagre en versjon som ikke skulle vært lagret.

Langt verre kan det gå om du sletter et dokument, og det går en stund før du oppdager dette. De fleste skyløsninger har en søppelbøttefunksjon, men denne tømmes automatisk etter forholdsvis kort tid.

I SharePoint Online finnes det muligheter for å hente tilbake (restore) data som også er blitt slettet fra søppelbøtten, men det er en forholdsvis tungvint prosess, der du kan komme til å restore andre dokumenter, som du slett ikke hadde behov for å restore.

Vår klare anbefaling til alle som flytter hele eller deler av virksomheten sin ut i skyen er at man fortsatt bør sørge for å ha backup.

Backupen kan gjerne også være skybasert, men da bør man gjerne velge en annen skyleverandør til backupen enn til originalfilene – sånn for sikkerhets skyld.

EnterNett anbefaler følgende backup-løsning for Microsoft 365:

Backup av M365, inkl Exchange, SharePoint og OneDrive, kr 46 pr mnd pr bruker